Tuesday, February 17, 2009

Open mobile ecosystem


Det var innlegg fra Microsoft (Ballmer), Nokia (Kallasvuo) og AT&T (de la Vega). Forsøkvis fokus på felles åpne OS men dette rant ut i flere retninger. Det er (også her) forvirring om hva vi skal mene med "åpen" mao så får vi skinndiskusjoner. Ballmer dro et ganske vellyket retorisk poeng om 'The open windows platform' uten å bli arrestert. iPhone trekkes frem som vellykket eksempel - mne er nå den åpen?
Mossenberg fra WSJ var ordstyrer og han stilte gode spørsmål, f. eks.: Kan vi ikke la markedet velge vinnere. På dette spørsmålet var panalet tilsynelatende enige om at på brukersiden så kan dette fungere, mens på utviklersiden ville det vært fordelaktig om antallet plattformer reduseres.
Senere på dagen var det sesjon om "The business of Mobile 2.0" Ut fra presentasjonene kan det synes som om det betyr at (nesten) alle skal lage sin egen app store, mens de frenetisk insisterer på at de har noe unikt på gang (?). Robert Hamilton fra Google var et hederlig unntak. De folka har et veldig troverdig og konsistent budskap. Ut over det var Mobile 2.0 en skuffelse. Keiseren er tilsynelatende fortsatt naken.

No comments: