Sunday, June 13, 2010

Færderseilas 2010 - oppsummering


Anders ved roret, ved Søndre Langåra

Besetning: Mari, Johanne, Anders, Ole-Christian og Bjørn.

Vi havnet på 4. plass. Regatttaen ble avgjort i Drøbakssundet. Rekkefølgen ved i mål var den samme som rekkefølgen ved Filtvet. De som var flinke og hadde flaks klarte å snike seg ut i vindstilla og motstrømmen, de andre ble liggende igjen.

Den lange perioden med motstrøm og vindstille ledet til stor spredning mellom båtene. Vinneren gikk i mål klokka 10:55, vi gikk i mål klokka 12:06 og siste fullførende båt i klassen gikk i mål klokka 19:35. Vi var både heldige og flinke, det kunne gått mye verre. Mange mistet motet i motstrømmen, 16 av 36 båter brøt.

Strekket fra start til Slemmestad gikk meget bra. Vi var raskere enn våre nærmeste konkurrenter (2 minutter raskere enn nærmeste konkurrent). Det samme gjelder strekket fra Filtvet til Hollenderen (5 minutter raskere enn nærmeste konkurrent). Fra Hollenderen og inn til mål var vi ikke truet bakfra og valgte derfor å gjøre andre valg enn nærmeste båt foran, Allegro. Det tapte vi på (5 minutter dårligere enn raskeste konkurrent). Det var Drøbaksundet som avgjore alt. Der var vi 1 time og 40 minutter dårligere enn beste båt, som også vant klassen.

Gjesteblogger Johanne gjorde en bra jobb, hun hadde utkast til flere innlegg klare men vi hadde noe tekniske problemer og det usedvanlig våte og kalde været gjorde jobben enda vanskeligere.

No comments:

Post a Comment