Monday, April 4, 2011

Hartal

I dag har det vært Hartal i Bangladesh. Jeg har ikke forstått opplegget helt ennå, men det er noe i retning av følgende: Opposisjonen i landet erklærer Hartal for å markere uenighet. På slike dager forsøkes det å lamme hele samfunnet ved å etablere gatesperringer for å blokkere all transport. I tillegg er det voldsomme oppløp i gatene. Politiet forsøker å hindre at samfunnet blir lammet og resultatet kan bli rene gateslag med mange døde. I dag har det heldigvis vært relativt rolig. I følge avisa klarte politiet å slå ned forsøk på opptøyer tidlig i dag ved hjelp av batonger, tåregass og gummikuler. 118 personer har blitt arrestert i Dhaka. En gjennomgang av dagens tildragelse finner dere på:
http://www.thedailystar.net/newDesign/latest_news.php?nid=29197


Dagens Hartal dreier seg om en foreslått endring av lovene i dette landet som skal lede til mindre diskriminering av kvinner i forbindelse med blant annet arv og utdannelse. Det er den sittende regjering som har foreslått lovendringer. Det er særlig et Islamistparti som er uenig i denne lovendring og som har erklært Hartal. Se kommentar i dagens avis: http://www.thedailystar.net/newDesign/news-details.php?nid=180290.

For oss ex-pats er dette fullstendig udramatisk. Vi har blitt varslet om at det ville bli uroligheter i dag. Sjåførene er oppdatert på hva som er trygt og utrygt. Vi kommer ikke engang i nærheten av uroligheter.

No comments:

Post a Comment