Thursday, April 14, 2011

Tur til Sylhet - overnatting Nazimgarh Resort

I dag 14. april er Bengali new year. Alle har fri, mange har pyntet seg i rødt og hvitt og det er feststemning over alt. Siden  denne dagen faller på en onsdag blir det en langhelg. Vi har benyttet anledningen til å dra på tur. Vi er paa en "resort"; Nazimgarh som ligger i utkanten av byen Sylhet.
La meg si det slik; resorten er vel neppe så fin som man får inntrykk av fra bildene på nettet, men det er allikevel veldig bra. Vi bor i "The Ibn Batuta Presidential Suite" - storfint.

Bilturen hit tok ca 6 timer. Vi brukte en drøy time på å kjøre noen hundre meter gjennom Sylhet sentrum. Vi havnet midt i en hysterisk trafikkork. Årsaken var at veldig mange festklare mennesker skulle til en tilstelning ved byens college. Det var ganske få biler involvert i køen. Køen besto for det meste av Rickshawer og CNGs (den lokale varianten av tuk-tuk). Alle pusher på for å komme i ønsket retning, gjerne i motgående kjørefelt eller på tvers av køen. Konsekvensen blir at absolutt alle blir stående dønn stille.

Bilturen var ellers en fin opplevelse, vi har sett en del av Bangladesh fra bilvinduet, rismarker, mursteinsfabrikker, fortausslakterier og først og fremst mye folk over alt. Vi koser oss. I morgen satser vi på å besøke en teplantasje og ellers  jobbe med brunfargen. Dette er bra.

Innlegget er skrevet fra hotellets internettkafe, på en bangla-pc. Forbindelsen er treg, ca 35 kbit/s i begge retninger. Det er en trådløsforbindelse, CDMA, levert av "Citycell-one". Bilder fra turen legges ut når vi kommer hjem.

No comments:

Post a Comment